Radat

Yleisiä ohjeita ampumaratojen käytöstä

Ampumaradoilla itsenäisesti saavat käydä vain ampumakoulun käyneet ampujat. Alaikäisellä ampujalla tulee olla mukana täysi-ikäinen huoltaja.

Pääsääntöisesti oikeus ampumaratojen käyttöön on ainoastaan P-HA:n jäsenillä. Poikkeuksen muodostaa Osmonmäen väestönsuoja, jonka omistaa Tampereen kaupunki ja jonka radoille käyttöoikeuden myöntää Tampereen kaupungin liikuntatoimi.

Muut kuin P-HA:n jäsenet voivat ratakapasiteetin puitteissa osallistua ohjelman mukaisiin harjoitustilaisuuksiin suorittamalla tilaisuuden valvojalle hallituksen seuran ulkopuolisille vahvistaman ratamaksun.

P-HA:n hallitus voi myös sopia seuran ulkopuolisten yksittäisten ampujien tai yhteisöjen kanssa radan käytöstä ja siitä suoritettavasta korvauksesta. Kokkovuoren haulikkoradan käytöstä sopimukset tekee P-HA:n Haulikkokerho.

Tekniset ratalaitteet ja ampumataulut tai haulikkoammunnassa kiekot ovat käytettävissä ainoastaan ohjelmaan merkittyinä harjoitusaikoina. Jäsenet voivat kuitenkin sopia lajikerhojen kanssa poikkeavista harjoitusajoista ja tällöin noudatettavasta menettelystä.

Jokaisen ampujan tulee huolehtia siitä, että uudelleenkäytettävät taulut palautetaan harjoituksen jälkeen tauluvarastoon kunnostettuina seuraavaa ampujaa varten sekä että roskat laitetaan niille varattuihin astioihin ja ampumapaikka puhdistetaan hylsyistä.

Ampuja! Pidä kunnia-asiana, että jätät ampumapaikan vähintään yhtä hyvään kuntoon lähtiessäsi kuin se oli tullessasi.

P-HA:n ampumaradat ja ratakohtaisia määräyksiä

Aitovuoren ampumarata

Ympäristöluvan lupamääräys 6 mukaan:

Aitovuoren ampumaurheilukeskuksen ampumaradoilla suositellaan käytettävän mahdollisuuksien mukaan äänenvaimentimia eri aselajeissa (Eri aselajien kilpailusäännöt määräävät tarkasti aseen ylimmän kokonaispainon ja piipun tai aseen kokonaispituuden joka saattaa rajoittaa äänenvaimentimen hankintaa).

25 m60-paikkainen, kääntölaitteilla varustettu, osastoitu pistoolirata
Sallitut kaliiperit .22, .32 SW Long ja .38 Special. Magnum-latausten ja kaikenlaisten vaippaluotien käyttö tällä radalla on turvallisuussyistä kielletty.

50 m

26-paikkainen, 2 ampujan osastoihin jaettu rata, joka on varustettu koneellisilla taululaitteilla sekä pienoiskiväärille, että vapaapistoolille. Ampuminen tapahtuu penkalla oleviin luodinkeräimiin.

HirvirataKaikki metsäsätyksessä käytettävät kiväärikaliiperit.
KarjuradatAinoastaan kaliiperin .22 aseille

Vapaa- ja vakiokiväärikilpailuissa käytettävät kaliiperit sallittu.
Ampumameluhaittojen vähentämiseksi käyttöaikarajoituksia.

300 metrin radalla ammunta on kielletty.

Ympäristölupaa ei myönnetty 300 metrin radalle, koska siellä ampumisesta aiheutuva melu on liian kova.
Hallitus pahoittelee tästä ampujille aiheutuvaa haittaa.

Satakunnan Lennoston ampumaradalla Pirkkalassa on 300m rata, jonne mm. reserviläisjärjestöillä on ampumavuoroja.

100 metrin rata on käytössä. 100m radalla ampuminen on sallittu vain ampumasuojasta.

Harjoittelu on sallittu arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16.

Ampuminen on kielletty: Pitkäperjantaina, pääsiäislauantaina, äitienpäivänä, helatorstaina, juhannusaattona, juhannuspäivänä, pyhäinpäivänä, jouluaattona, joulupäivänä ja Tapaninpäivänä.

Koskikeskuksen olympiakivääriradat

Ilmakivääriammunta liikkuvaan maaliin. Rata on käytössä talvikaudella, tarkempia tietoja antaa P-HA:n hirvikerho.

Kokkovuoren haulikkoampumakeskus, Lempäälä

Kansainväliset mitat täyttävät Skeet-, Trap- ja Compak-Sporting -radat. Katso tarkemmin Haulikkokerhon sivuilta!

Peltokadun ilma-aserata

Peltokatu 16 D, 2. krs.

25-paikkainen ilmakivääri / ilmapistoolirata. Sähköistetyt taulunsiirtolaitteet (Rica). Myös ilmaolympia-rata.

Avoimet vuorot tiistaisin (talvi- ja kesäkausi) ja torstaisin (vain talvikaudella 1.9.-30.4.) klo 18-20.

Osmonmäen väestönsuoja

Tampereen kaupunki, Ainonkatu 2

Osmonkadun sisäradan omistaa Tampereen kaupunki, jolta P-HA on talvikaudeksi varannut käyttövuoroja. Radalla on mahdollista ampua pienoiskiväärillä 50 m ja pistoolilla 25 m matkalta. Lista käyttövuoroista on nähtävillä ratojen ilmoitustaululla. Sallittuja ovat ainoastaan kaliiperin .22 aseet.