Seuraan liittyminen

Seuran jäseneksi voi hallitus hakemuksesta hyväksyä henkilön, joka on uskollinen lailliselle yhteiskuntajärjestykselle ja joka sitoutuu noudattamaan seuran, SAL:n sekä soveltuvilta osin Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n sääntöjä ja päätöksiä.

Jäseneksi aikovan on täytettävä jäsenhakemus ja palautettava se lajikerhon kautta seuran hallitukselle. Anomuksessa on oltava kahden suosittelijan allekirjoitus. Suosittelijoiden on oltava P-HAn jäseniä.

Jäsenmaksut

Jäseniltä kannettavien liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta päättää seuran syyskokous vuosittain.

Vuoden 2015 jäsenmaksut ovat: aikuiset 70 € ja nuoret (alle 20v.) 35 €.

Liittymismaksu vuonna 2015 on kaikilta, nuoria alle 20-vuotiaita lukuunottamatta, 150 €. Alle 20-vuotiailta, ei peritä liittymismaksua.

Kunniapuheenjohtajalta ja kunniajäseneltä ei kanneta jäsenmaksua.

Pohjois-Hämeen Ampujat ja Nuoret

Luonteva tapa nuorten ampumaurheiluun tutustumiselle on lähteä mukaan talvikaudella järjestettävään P-HA:n ampumakouluun. Paikka on Peltokadun ilma-aserata ja aika tiistaisin klo 18–20. Omia varusteita ei tarvita ainakaan aluksi, sillä seura antaa käyttöön tarvittavat ilma-aseet, luodit ja taulut.

Kohderyhmänä ovat 8–15-vuotiaat, mutta muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Koulu ei ole kurssimuotoinen, joten mukaan voi tulla myös kesken kauden. Uudet tulokkaat perehdytetään aluksi turvalliseen aseen käsittelyyn ja vasta tämän jälkeen siirrytään oikean ampumatekniikan opetteluun aluksi tukea käyttäen. Iän ja voimien karttuessa siirrytään sitten vähitellen ilman tukea tapahtuvaan ammuntaan. Näin nuorimmatkin voivat heti aloittaa harjoittelun oikeaoppisella kilpailuaseella, joka tekniikaltaan ja tarkkuudeltaan on täysin eri luokkaa kuin ns. mökkiaseet.

Omalla radalla tapahtuva harjoittelu alkaa yleensä ennen pitkää tuntua yksitoikkoiselta ja tulosten parantuessa kilpaileminen houkuttelee yhä enemmän. Nuorille kilpailusarjoja löytyykin 8-vuotiaista tukiampujista alkaen muutaman vuoden välein aina 20-vuotiaisiin asti. Nuorempien sarjoissa tytöt ja pojat kilpailevat yhdessä, mutta 15-vuotiaista alkaen kummallekin on omat sarjat. Tässä vaiheessa alkaa myös oman aseen hankkiminen tulla ajankohtaiseksi ja siinä ampumakoulun ohjaajien asiantuntemus voi olla suureksi avuksi.

Nuorten varttuessa ilma-aseammunta ei enää yksinään riitä ja alkaa hakeutuminen ”aikuisten lajeihin”. Niissäkin P-HA:lla on kattava tarjonta pienoiskivääri, -pistooli, riistamaali ja haulikkolajeissa.

Ilma-aseilla tapahtuva ammunta on kuitenkin se luja perusta, jonka varaan menestys muissa lajeissa on helppo rakentaa eikä unohtaa sovi sitäkään, että lähes samanlaisilla aseilla, joita nuoret ampumakoulussa käyttävät, kilpaillaan joka neljäs vuosi olympiamitaleista.

Seurasta eroaminen

Jäsen, joka haluaa erota seurasta, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen seuran hallitukselle tai puheenjohtajalle tai ilmoittakoon siitä seuran kokouksessa pöytäkirjaan merkitsemistä varten. Ero katsotaan tapahtuneeksi heti, kun ilmoitus on tehty, mutta eroava on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut seuran sääntöjen edellyttämät velvoitteet toimintavuoden loppuun asti.

Osoitteenmuutos

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

PDF-tiedostojasenanomus_PHA.pdf (26 kB)
PHA:n jäsenhakemuslomake