Hirvikerho

Hirvikerhossa harrastetaan riistamaalilajeja. Nimestään huolimatta riistamaalilajit eivät ole metsästystä, vaan monipuolinen ja vaihteleva ryhmä eri ampumalajeja, jotka kehittävät ampujaa nopeisiin päätöksiin ja suorituksiin. Toisaalta se antaa metsästyksen harrastajalle vankan ampumataidon syksyisille riistapoluille.

Riistamaalilajeista olympiakivääri ammutaan ilmakiväärillä, villikarju pienoiskiväärillä, hirvi ja luodikko luodikolla. Erona muihin kiväärilajeihin on, että riistamaalilajeissa ammutaan liikkuvaan maaliin. Ampumaetäisyydet ovat 10, 50 tai 100 metriä. Lisäksi riistamaalilajeissa käytetään kiikaritähtäintä, joka ei muissa kiväärilajeissa ole sallittu.

Riistamaaliammunnan sopiva aloitusikä on 10-16-vuoden korvilla johtuen aseiden hallinnassa tarvittavasta voimasta. Näiden lajien kilpailuissa ei käytetä ampumatukia. Ammunnan aloittava nuori saa seuralta aseen, panokset ja taulut, joten rahallisia kustannuksia ei tule.

Pohjois-Hämeen Ampujien olympiakivääriradat sijaitsevat Koskikeskuksen väestönsuojassa ja muut lajit ammutaan Aitovuoren ampumaradalla.

Nuorten harjoitusilloiksi on varattu maanantai illat klo 17-19.00.

Hirvikerhon puheenjohtaja:
Vesa Saviahde 040 534 7210

Nuorisokouluttajat:
Jukka-Pekka Jokela 040 747 1950