Kokkovuori

Sijainti ja yhteystiedot

Kokkovuoren haulikkoampumakeskus sijaitsee Lempäälän kunnassa, Tampere-Pirkkalan lentokentän ja Satakunnan lennoston välittömässä läheisyydessä. Tampereen keskustasta matkaa kertyy noin 20 km. Katso Kokkovuoren sijainti Google-karttasivustolta.

Käyntiosoite: Pirkkalantie 1296, Lempäälä

(Huom: postiosoite on P-HA / Haulikkokerho, PL 32, 33961 Pirkkala)

Puhelin: ratamestari Janne Hokkanen 044 5956 399.

Ajankohtaiset tapahtumat: katso vuoden 2019 tapahtumakalenteri!

 

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen?

Haulikkoammunnan starttikursseja järjestetään harjoituskauden aikana (keväästä syksyyn) joka kuun esimmäinen keskiviikko, mutta voit myös sopia oman ajan ottamalla yhteyttä ratamestari Janne Hokkaseen puh. 044 5956 399. Keväisin alkaa myös koko kesän jatkuva Harrastus hakusessa -alkeiskurssi. Starttikurssit ja alkeiskurssi eivät edellytä mitään aiempaa kokemusta eivätkä varusteita - meiltä saat kaiken tarvittavan opastuksen ja lainavarusteet. Lisätietoa tulevista kursseista päivitetään Alkeiskurssit ja tutustumiset -osioon.

HUOM! Avoimien ovien päivä la 18.5.2019 klo 10-15

Katso lisätietoa tästä (.pdf).

 

Ohjeita ja tietoja Kokkovuoren haulikkoampumaratojen käyttäjille

Pohjois-Hämeen Ampujat r.y. / Haulikkokerho toivottaa kaikki ampumisesta kiinnostuneet tervetulleiksi Kokkovuoren kansainväliset mitat täyttäville skeet-, trap- ja sporting-radoille.

Käytettävissä olevat radat:

  • Neljä skeet-rataa, joilla voi ampua myös metsästysammuntaa
  • Yksi rata compak-sportingille
  • Kolme katettua trap-rataa, joilla voi ampua myös kaksoistrapia tai kansallista trapia
  • Kolme erillistä rataa kansalliselle trapille, joilla voi ampua myös metsästystrapia

Seuraavassa muutamia vinkkejä ja ohjeita kävijöille.

Ampujien tulee noudattaa radoilla ja rata-alueella kaikkia niitä haulikkoammunnan sääntöjä ja määräyksiä, jotka vaikuttavat alueella olevien turvallisuuteen.

Tutustu Kokkovuoren haulikkoampumakeskuksen järjestyssääntöihin tästä.

Ampuja, jolla ei ole SAL:n kilpailulisenssiä tai SML:n metsästyskorttia, ei saa ampua muiden mukana ennen aloittelijoille tarkoitetun starttikurssin suorittamista tai henkilökohtaista ratakäyttäytymisopastusta.

Ampujien tulee noudattaa ratavalvojien ohjeita ja määräyksiä. Ratavalvojat tunnistaa kirkkaan värisestä liivistä. Heiltä voi myös tiedustella edellä mainituista kursseista ja opastamisesta. 

Kokkovuoressa ei saa ampua yli 2.5 mm hauleilla ladattuja patruunoita.

Kaikkien ampujien, ratavalvojien sekä tuomarien tulee huomioida Kokkovuoren yli kulkeva lentokoneiden lähestymisreitti, jossa koneet saattavat lentää hyvinkin matalalla. Lentokoneen ollessa ampumissektorilla ampuminen on ehdottomasti kielletty!

Huomioimme Kokkovuoren ympäristöä myös rata-alueemme jäteasioissa. Rata-alueelta löytyy useita roskalaatikoita, joihin kunkin ampujan kuten muidenkin radalla kävijöiden on laitettava roskansa (pahvit, hylsyt, paperit yms.).

Kilpailu- ja harjoituskauden avaus on totutusti huhtikuun alussa. Siitä eteenpäin harjoituspäivämme ovat kolmesti viikossa: tiistaisin ja torstaisin klo 17.00–20.00 sekä lauantaisin klo 10.00–14.00.

Poikkeukselliset aukioloajat löydät vuosittain julkaistavasta tiedotteesta Kokkovuoren toiminta-ajat.

Tarkemmat päivämäärät ja kellonajat kiinniolopäivineen ja muine poikkeuksineen löytyvät Haulikkokerhon Vuosikirja 2019 -sivulta.

Kaikilla ampujilla on ratojen tasavertainen käyttöoikeus harjoitusaikoina. Joitakin ratoja voidaan kuitenkin varata Haulikkokerhon omaan valmennus- tai kilpailukäyttöön, metsästysseurojen, yritysten, viranomaisten, liikelaitosten jne. käyttöön. Mahdollisista varauksista huolimatta harjoituspäivinä pyritään aina jättämään tilaa myös avoimelle harjoittelulle. Poikkeukselliset tai peruutetut harjoituspäivät löytyvät Harjoitustoiminta-sivulta.

Nimellä varustettu ampumalippu on laitettava ennen harjoitussarjan alkua käytettävän radan lippupitimeen. Sarjan jälkeen ei saa ampua ylimääräisiä kiekkoja. Ampumalipulla voi kuitenkin ampua ns. paikka-ammuntaa 25 kiekkoa/ampumalippu.

Näitä ohjeita noudattaen toivomme kaikkien viihtyvän Kokkovuoressa,

Pohjois-Hämeen Ampujat r.y. / Haulikkokerho